Het is vaak moeilijk je tweede verblijf te doen aanvoelen als een tweede thuis. Inspiratie geraakt zoek of je gebruikt al snel vooral meubels die je nog op overschot hebt om je bijkomende stek invulling te geven. Het is echter helemaal niet zo moeilijk als je denkt om je tweede verblijf stijlvol en gezellig te maken. Deze 3 stijlen zijn eenvoudig na te maken en helpen je bij het inrichten van jouw appartement aan zee.

appartement aan zee, tweede verblijf

Nautisch rustiek

Een rustieke inrichting brengt de natuur van de duinen tot binnen tot een niet te evenaren vakantiegevoel. Met eenvoudige elementen transformeer je in no time een kaal appartement aan zee tot een warme tweede thuisGerecycleerd hout is altijd een bijzonder goede keuze wanneer het aankomt op een authentieke feel. Zo kan je niet enkel lichte meubels van herwonnen en charmant verweerd hout aanschaffen, ook zeehout maakt een opvallend decoratief stuk. Die nautische feel krijg je gemakkelijk met details in messing en koper.

Ook in kleinere accessoires is de rustieke look bijzonder vlot te weerspiegelen. Niets zegt warm en gezellig als jampotten met nieuwe doeleinden. Als vaasjes, drinkglazen en opslagplaatsen voor droge etenswaren zijn ze niet enkel prachtig rustiek, maar ook nog eens praktisch.

Tot slot breng je maar beter zo veel mogelijk natuurlijk aanvoelende elementen binnen. Verse wilde bloemen elke keer je naar je appartement aan zee gaat, geven meteen een levendige sfeer aan je home away from home. En de perfecte afwerking vind je gemakkelijk met organisch aanvoelende elementen zoals jute, schelpen en duingras.

Trendy vintage

De vintage look is de laatste jaren helemaal terug van nooit weggeweest, waardoor je er heel gemakkelijk mee aan de slag kan in je tweede verblijf. Enkele grote vintage stuks zetten al meteen de toon, zelfs als de rest niet helemaal in dezelfde stijl is. Door rommelmarkten en tweedehandswinkels af te schuiven naar de perfecte zetel en kast vind je niet enkel gemakkelijk parels aan een heel mooie prijs, het is meteen ook een leuke dag erop uit.

Door neutrale meubels zonder uitgesproken eigen stijl toe te voegen aan je inrichting, creëer je gemakkelijk een heel gezellige sfeer met weinig. Ook hier zijn bijpassende details heel belangrijk om het geheel af te maken, zoals oude boeken in de kast.

Tot slot is het bij een vintage inrichting ook heel belangrijk om een consequente tijdsperiode te kiezen. De Roaring Twenties zagen er namelijk helemaal anders uit dan de hippe jaren 70. Niet alle aspecten hoeven helemaal uniform te zijn, maar ze zijn wel best complementair. Beslis dus op voorhand welke tijdsperiode het meest bij je past en ga dan pas op zoek.

Industrial chique

Deze stoere en tegelijkertijd elegante look contrasteert adembenemend mooi met de zachte natuur van de kust rondom. Onafgewerkt en ruw is de easy way naar een industriële stek. Een muur met blote stenen of onafgewerkte betonnen platen tilt de statement muur naar een nieuw niveau.

Die ruwheid weerspiegel je gemakkelijk met robuuste meubels in verweerd donker hout.  Vul elegant aan met fijne smeedijzeren werken. Vooral in lichtarmaturen schittert de elegante koelheid van smeedijzer met de warmte van een blote lamp.

Anders dan bij de rustieke look, doen natuurlijke elementen het ook bijzonder goed in een coole industriële setting. Ook hier kies je voor strakke gehelen met warme details die de industriële stijl zo typeren. Strakke stengels in warm natuurlijk groen vullen perfect aan. Een gedroomde ontsnapping van het dagelijkse leven in uw tweede verblijf. Ervaar gezelligheid anders.

Ben je nog op zoek naar een appartement aan zee? Vraag dan meteen advies aan de vastgoedexperts van Chateau Residenties voor een tweede verblijf dat helemaal bij u past.