jan
15

Iconische hotels – Je wil meteen beleggen in hotelkamers

Investeren in hotelkamer? Altijd slim! Vooral populaire hotels met veel boekingen hebben het ideale rendement en maken beleggen in hotelkamers zeer lucratief. Om niet te spreken van het potentieel een icoon te worden. Hotels zijn immers al jaar en dag de geboorteplek van uitzonderlijke kunstwerken en bezoeken van de beroemdste elite. Ga snel investeren in een hotelkamer, wie weet wordt ze even beroemd als deze hotels. 

investeren in hotelkamer, beleggen in hotelkamers

Ritz – Parijs

Het Ritz hotel in Parijs begon als een verzameling luxesuites in 1898. Marcel Proust en Coco Chanel woonden er allebei. Gary Cooper en Audrey Hepburn namen er scenes op voor Love in the Afternoon. Auteur Ernest Hemingway liet er zijn personages overnachten en zat er zelf zo vaak dat de bar naar hem genoemd werd. Daarom en om veel meer ademt het hotel oude glorie die nooit zal vergaan.

The Shelbourne – Dublin

Sinds Martin Burke het Ierse hotel stichtte in 1824 was het het décor voor grootse geschiedkundige mijlpalen. Bovendien was kamer 122 was de achtergrond voor de onafhankelijkheid van Ierland in 1922, waaraan ze de naam ‘Constitution Room’ te danken heeft. Ook was het het favoriete hotel van bekende Ierse auteur James Joyce, die er niet enkel graag verbleef, maar het hotel ook rollen toedeelde in bekende werken zoals Ulysses.

Plaza – New York

Het New Yorkse Plaza weerklinkt anders in ieders geheugen door de ontelbare vermeldingen in films, boeken, top 10-lijstjes en sterrenreviews. Doorheen de jaren bouwde het Plaza een onverwoestbare reputatie op met fictieve overnachtingen van Gatsby en Crocodile Dundee. Qua werkelijke bezoekjes zat het evenzeer goed met Truman Capote, The Beatles en Frank Sinatra. Toen het opende in 1907 had niemand kunnen voorspellen dat er ruim 100 jaar later miljoenenappartementen en een privé-winkelcentrum het luxueuze hotel zouden sieren.

The Imperial – Delhi

Voor de grootste collectie koloniale kunst en artefacten in de ruime omgeving van Delhi moet je in The Imperial zijn. Sinds de opening in 1939 logeerden er ontelbare koninklijke gasten, filmsterren, tycoons en avonturiers. Een van de hoogtepunten in de geschiedenis van het statige Imperial was toen Mahatma Ghandi er met Lord Mountbatten, Mohammad Ali Jinnah en anderen de geboorte van Pakistan beslechtten.

La Mamounia – Marrakesh

Vijfsterrenhotel La Mamounia zag het levenslicht in the roaring twenties en liet die tijdloze romantische sfeer nooit meer los. Entertainers zoals Marlene Dietrich en Charlie Chaplin vonden er evengoed een thuis als Winston Churchill en Franklin D. Roosevelt. Spanning alom toen het in 1956 de achtergrond was van Alfred Hitchcock’s The Man Who Knew too Much. Die rijke geschiedenis echoot verder in de adembenemende omgeving en koloniale inrichting.

Jouw hotel

Auteurs en schilders, entertainers en politici, een hotel is zijn gasten. Kortom: beleggen in hotelkamers is niet enkel een verstandige investering. Als je geluk hebt schrijf je ook nog eens geschiedenis. Enkele verdragen, een overnachting, misschien gewoon een vermelding in een boek kan al genoeg zijn jouw belegging in hotelkamers te transformeren naar een tastbaar stukje geschiedenis. Waarom investeren in een hotelmaker? Voor jouw toekomst én de geschiedenis.

 

Begin jij slim te beleggen in hotelkamers? Waarom niet gewoon zelf geschiedenis schrijven? Ontdek de investering in een hotelkamer die perfect bij je past met Chateau Residenties.

Leave a Reply