Jouw tweede verblijf in Blankenberge

Blankenberge, de charmante badstad

Investeren in Blankenberge is investeren in de toekomst, dat is zeker. Een appartement aan de zee bijvoorbeeld is ideaal om zelf met de kinderen een weekje te ontspannen, voor weekendjes met vrienden of om te verhuren. Je kan alles aan jouw eigen voorkeuren aanpassen: welk soort vastgoed je koopt, hoeveel je wil investeren, welke vorm van verhuur je verkiest. Het is niet voor niks dat Chateau residenties zijn projecten hoofdzakelijk bouwt aan de Belgische Kust. Uit het rapport van Toerisme Vlaanderen blijkt duidelijk dat de Kust een van de populairste streken is wat betreft overnachtingen en aankomsten in ons land. Ontdek hier waarom Blankenberge zo bijzonder is, en wat jouw investering echt de moeite waard maakt.

Wat Blankenberge jou te bieden heeft

De mooie geschiedenis van Blankenberge maakt een groot deel uit van de plaatselijke cultuur. Oud en nieuw vullen elkaar perfect aan, wat resulteert in een smeltkroes van bezienswaardigheden en evenementen die voor iedereen iets te bieden heeft. Het prachtige Art Deco casino, het CC Oud Stadhuis in Renaissancestijl en het Belle-Epoque Museum zijn maar een handvol plaatsen waar de rijke geschiedenis van Blankenberge mooi geïllustreerd wordt. Daartegenover staan modernere trekpleisters zoals SeaLife, de velodroom en het Noordzeezwembad Farys om met de kinderen of alleen op een geheel eigen manier te ontspannen, voor elk wat wils!

Stadsvernieuwing

Blankenberge heeft de laatste jaren een metamorfose meegemaakt, ook de toekomst is veelbelovend. Het grootschalige stadsvernieuwingsproject trok Blankenberge helemaal de eenentwintigste eeuw in met de modernisering van de stationsbuurt. Daar werd niet enkel het station nieuw leven ingeblazen, ook hier zijn unieke tweede verblijven beschikbaar, in residentie Bcity. Ook zagen de eigentijdse hotels Mercure Blankenberge en ibis Budget Blankenberge er het levenslicht. Nadien volgde er nog een volledige vernieuwing van het stationsplein waardoor er nu een grote, open ruimte is die ’s zomers veel gebruikt wordt voor tal van evenementen.

In de nabije toekomst staat er voor Blankenberge nog de heraanleg van het marktplein op het programma, nadat het al veel investeerde in het creëren van een nieuwe huisstijl en imago.

Evolutie van vastgoed in Blankenberge

Of je er nu zelf tussenuit wilt, verhuurt aan toeristen of op lange termijn, investeren in vastgoed in Blankenberge is altijd een slimme zet. De rijke geschiedenis van de stad wordt binnen en buiten tentoongesteld, en de adembenemende natuur is in de zomer en winter de perfecte manier om tot rust te komen. Toeristen komen van ver om zich onder te dompelen in de cultuur en traditie van de prachtige badstad, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over torenhoge prijzen.

Op zoek naar het volledige aanbod aan tweede verbiljven?

Meer weten over vastgoed in Blankenberge? Vraag hieronder meer informatie.

Blankenberge

Starten met investering in vastgoed?
Vraag hier uw gratis gids aan.

Download gids

Ontdek de voordelen

Blankenberge

Unieke beleving

Blankenberge

Modernisatie van de stad

Blankenberge

Charmant stadcentrum

Blankenberge

Makkelijke verbinding openbaar vervoer

Ontdek de projecten

Tevreden klanten

We hebben ons appartement gekocht zoals velen hier, via erfpacht, de voornaamste reden is dat de kostprijs een heel stuk lager ligt dan bij een normale aankoopprijs. Voor veel mensen is een aankoop op erfpacht een interessante zaak.

Kris V.
Tevreden eigenaars

“Het is een mooi appartement dat in huur een mooie opbrengst heeft, en binnen 9 jaar is het plan dat wij hier dan zelf komen ontspannen.”

Ann & Beatrice
Tevreden eigenaars 2

Wij hebben onze hotelkamers aangekocht omdat we op dat moment ons geld graag lieten opbrengen en de mogelijkheid er was om de hotelkamers terug te verkopen wanneer we het geld terug nodig hadden. Voor de verkoop ervan hebben we terug contact opgenomen met Chateau Residenties en hebben we op ongeveer 8 dagen tijd kunnen verkopen.

Staf en Greet, Voormalig eigenaars hotelkamers
Eigenaar hotelkamer

“De formule van hotelvastgoed sprak ons wel aan, want wij hadden niet zo’n goede ervaring met het verhuren van ons eigen appartement.”

Rina D.
Eigenaar Hotelkamers

Ik zou het aanraden aan vrienden, omdat het later een meerwaarde zal geven. Daarenboven is het rendement van mijn hotelkamer in Mercure Oostende heel goed.

Patrick M., Eigenaar hotelkamer Mercure
Eigenaar Crystal Residence

“We werden heel goed onthaald, hebben een rondleiding gekregen en zijn op slag verliefd geworden. Op 3 dagen was het beklonken.”

Curd & partner
Eigenaar Mercure

“In de periode van de bankencrisis heb ik gekozen voor hotelvastgoed. Ik had geen vertrouwen meer in de bank en in ander vastgoed had ik geen zin omdat je dan met die last zit van huurders zoeken, huurders terug buiten krijgen,…”

Guy G.
Eigenaar hotelkamers

Het concept is zeer interessant. Je bent eigenaar van een hotelkamer en de uitbating wordt volledig uit handen genomen. Er is ook transparantie van de cijfers van het hotel. Als je hierover meer wilt weten kan je steeds toetreden tot het auditcommitée, waarin je zeer grote inzage en inspraak hebt in de uitbating van het hotel.

Marc T., Eigenaar meerdere hotelkamers
Ontdek meer tevreden klanten