Je hebt het zelf al vaak meegemaakt: je rijdt rondje na rondje in de stad, om uiteindelijk nergens een gaatje te vinden om de auto achter te laten. Net wanneer je klaar bent om op te geven en terug naar huis wilt keren, herinner je je de parkeerstructuur iets verder. Opgelucht dat je dag toch nog goed komt, betaal je graag een klein bedrag om je auto veilig achter te laten. Net zoals duizenden anderen. Nu kan je dat parkeergeld ook gewoon mooi terugverdienen. Of je nu op zoek bent naar een kleinere belegging in vastgoed, of gewoon je portefeuille wil diversifiëren, investeren in parkings is altijd een goede keuze. Ontdek nu de 5 belangrijkste voordelen.

investeren in parkings

Lees verder…

Als je eigenaar bent van een tweede verblijf heeft dat fiscaal enkele gevolgen. Naargelang de locatie en tal van andere factoren kan je bekijken hoeveel kosten dit met zich zou meebrengen. Eerst introduceren we de gewone onroerende voorheffing en personenbelastingen, dan bekijken we samen je belastingaangifte tweede verblijf.

belastingaangifte tweede verblijf

Lees verder…

De rijke geschiedenis van de Belgische kust blijft fascineren. Het is dus niet te verwonderen dat die geschiedenis in verschillende vormen te bezoeken is. Langs de volledige kustlijn kunnen we de geschiedenis van de zee induiken, in bijna elke stad is er een maritiem museum. Daarom kan je hier onze top 4 lezen, en meteen weten wat je niet mag missen. Meteen naar zee!

maritiem museum

Lees verder…

Je hebt alle aspecten grondig overlopen, en nu weet je helemaal zeker dat je wil investeren in hotelvastgoed. Je wil genieten van alle voordelen die deze alternatieve vorm van investeren met zich meebrengt, en hebt besloten dat deze belegging de perfecte keuze is voor jou. Nu moet je enkel nog uit alle hotelkamers de specifieke kamer zoeken waarvan je de trotse eigenaar wil worden. Maar waar ga je daarnaar op zoek? En waarop let je bij het kiezen van een goede investering? Hoe weet je zeker dat je de best mogelijke kamer hebt gekozen? Hotelkamers kopen doe je met deze 4 tips.

hotelkamers, hotelkamers kopen

Lees verder…

Al jaren spring je verstandig om met je geld. Maandelijks spaar je een vast bedrag, en ondertussen kan je genieten van een mooie spaarpot. Waar je vroeger misschien iets minder avontuurlijk was, denk je er nu over om dat spaargeld ook effectief aan de slag te laten gaan. Je hebt al veel gewerkt, nu is de beurt aan de centen om hun deel te doen. Lig je soms te piekeren over de wirwar aan trends op de beurs? Of breek je je het hoofd over hoe exact je begint aan ‘slim beleggen’? Waar je ook mee bezig bent, je bent maar beter goed voorbereid. Daarom kies je voor een beleggingsplan.

beleggingsplan

Lees verder…

Het ruisen van de golven en een lichte zeebries zijn een tijdloze achtergrond voor een romantisch uitje. De sprookjesachtige mystiek van de kust is de perfecte ontsnapping aan het dagelijkse leven. Even uitwaaien en genieten van elkaars gezelschap, niets is beter om te herladen. Met deze vijf tips geef geniet je romantisch aan zee.

romantisch aan zee

Bron: www.dekust.be

 

Lees verder…

Bij erfeniskwesties steken er vaak problemen de kop op. Niet enkel is het een emotioneel belastend proces, ook financieel kunnen nabestaanden een flinke klap krijgen door torenhoge successierechten. Vooral de 27% die betaald moet worden op onroerende goederen kan een stap te ver zijn, en veel mensen dwingen tot lenen of verkopen. Die financiële opdoffers kunnen verzacht of zelfs compleet vermeden worden met successieplanning. Onderneem op voorhand stappen en doe aan successieplanning in vastgoed, zodat je je later kunt concentreren op wat echt belangrijk is.

successieplanning in vastgoed

Lees verder…

Na een hoop boeiende bezienswaardigheden en avonturen in de eerste twee delen over de prachtige belevenissen in Oostende, zijn we aan het einde van de wandelroute gekomen. Rond af in schoonheid, en ontdek in dit derde en laatste deel nog twee van onze acht redenen om voor vastgoed in Oostende te kiezen. Als bonus krijg je de volledige wandelroute, én een lijstje van het mooiste vastgoed in Oostende.

vastgoed in oostende Lees verder…

In onze driedelige reeks over Oostende leer je de sprankelende badstad kennen op een andere manier. Ontdek haar rijke geschiedenis en haar aquatische hoogstandjes in dit tweede luik met de volgende drie haltes van onze adembenemende wandelroute. Nog eens drie van onze acht redenen om voor vastgoed in Oostende te kiezen.

oostende

Lees verder…

Bij vastgoed is “locatie, locatie, locatie” niet voor niets ieders mantra. Je wil zeker zijn dat je eigendom geboekt wordt, én dat je huurders een prachtige ervaring beleven. Als dat is wat je wil, hoef je vooral niet verder te zoeken dan Oostende, een van de bekendste en populairste kuststeden van ons land. Dat is ze niet zomaar geworden. Ze heeft haar reputatie te danken aan alles wat ze te bieden heeft. In onze driedelige reeks leer je de badstad kennen op een andere manier. Ontdek in dit eerste luik de eerste drie haltes van onze adembenemende wandeling door Oostende. Al meteen drie van onze acht redenen om er gewoon te blijven.

wandeling door oostende Lees verder…