Registratierechten naar 7 procent

U heeft het waarschijnlijk wel al opgevangen. De registratierechten voor een eigen woning ondergaan een verandering. Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk? En vooral, welke impact heeft dit op toekomstige aankopen?

Registratierechten

Lees verder…

Best verkopende projecten

De eerste week van kwartaal twee is achter de rug. Het ideale moment om terug te kijken naar de resultaten van het vorige kwartaal en deze op een rijtje te zetten. Deze informatie lijkt ons niet alleen interessant voor ons als bedrijf, maar ook voor huidige en toekomstige investeerders. Daarom maken we van de gelegenheid gebruik om de 3 best verkopende projecten van Q1 even voor jullie op een rijtje te plaatsen.

Lees verder…

Het is vaak moeilijk je tweede verblijf te doen aanvoelen als een tweede thuis. Vaak geraakt inspiratie zoek of gebruiken nieuwe investeerders vooral meubels die ze nog op overschot hadden om hun bijkomende stek invulling te geven. Het is echter helemaal niet zo moeilijk als je denkt om je tweede verblijf stijlvol en gezellig te maken. Deze 3 stijlen zijn eenvoudig na te maken en passen helemaal bij de vakantiesfeer van de kust. 

appartement aan zee, tweede verblijf

 

Nautisch rustiek

Een rustieke inrichting brengt de natuur van de duinen tot binnen tot een niet te evenaren vakantiegevoel. Met eenvoudige elementen transformeer je in no time een kaal appartement aan zee tot een warme tweede thuisGerecycleerd hout is altijd een bijzonder goede keuze wanneer het aankomt op een authentieke feel. Zo kan je niet enkel lichte meubels van herwonnen en charmant verweerd hout aanschaffen, ook zeehout maakt een opvallend decoratief stuk. Die nautische feel krijg je gemakkelijk met details in messing en koper.

Ook in kleinere accessoires is de rustieke look bijzonder vlot te weerspiegelen. Niets zegt warm en gezellig als jampotten met nieuwe doeleinden. Als vaasjes, drinkglazen en opslagplaatsen voor droge etenswaren zijn ze niet enkel prachtig rustiek, maar ook nog eens praktisch. Tot slot breng je maar beter zo veel mogelijk natuurlijk aanvoelende elementen binnen. Verse wilde bloemen elke keer je naar je appartement aan zee gaat, geven meteen een levendige sfeer aan je home away from home. En de perfecte afwerking vind je gemakkelijk met organisch aanvoelende elementen zoals jute, schelpen en duingras.

Trendy vintage

De vintage look is de laatste jaren helemaal terug van nooit weggeweest, waardoor je er heel gemakkelijk mee aan de slag kan in je tweede verblijf. Enkele grote vintage stuks zetten al meteen de toon, zelfs als de rest niet helemaal in dezelfde stijl is. Door rommelmarkten en tweedehandswinkels af te schuiven naar de perfecte zetel en kast vind je niet enkel gemakkelijk parels aan een heel mooie prijs, het is meteen ook een leuke dag erop uit. Door andere meubels zonder uitgesproken eigen stijl toe te voegen aan je inrichting, creëer je gemakkelijk een heel gezellige sfeer met weinig. Ook hier zijn bijpassende details heel belangrijk om het geheel af te maken, zoals oude boeken in de kast.

Tot slot is het bij een vintage inrichting ook heel belangrijk om een consequente tijdsperiode te kiezen. De Roaring Twenties zagen er namelijk helemaal anders uit dan de hippe jaren 70. Niet alle aspecten hoeven helemaal uniform te zijn, maar ze zijn wel best complementair. Beslis dus op voorhand welke tijdsperiode het meest bij je past en ga dan pas op zoek.

Industrial chique

Deze stoere en tegelijkertijd elegante look contrasteert adembenemend mooi met de zachte natuur van de kust rondom. Onafgewerkt en ruw is de easy way naar een industriële stek. Een muur met blote stenen of onafgewerkte betonnen platen tilt de statement muur naar een nieuw niveau. Die ruwheid weerspiegel je gemakkelijk met robuuste meubels in verweerd donker hout.  Vul elegant aan met fijne smeedijzeren werken. Vooral in lichtarmaturen schittert de elegante koelheid van smeedijzer met de warmte van een blote lamp.

Anders dan bij de rustieke look, doen natuurlijke elementen het ook bijzonder goed in een coole industriële setting. Ook hier kies je voor strakke gehelen met warme details die de industriële stijl zo typeren. Strakke stengels in warm natuurlijk groen vullen perfect aan. Een gedroomde ontsnapping van het dagelijkse leven in uw tweede verblijf. Ervaar gezelligheid anders.

Ben je nog op zoek naar een appartement aan zee? Vraag dan meteen advies aan de vastgoedexperts van Chateau Residenties voor een tweede verblijf dat helemaal bij u past.

Aan het begin van 2018 kopte Het Nieuwsblad met astronomische prijzen voor luxevastgoed in Knokke. De badstad staat al jaar en dag gekend voor haar luxueuze uitstraling en high-society bewoners en bezoekers. Een luxevilla in het Zoute gaat al snel voor €2 tot €3,5 miljoen de deur uit. Dat hoeft jou echter niet tegen te houden om zelf te gaan voor een chique eigendom aan zee. Waar kan je dan wel luxueus vastgoed kopen met een kleiner budget?

vastgoed kopen

Lees verder…

Wanneer je wil slim investeren in veilig vastgoed, sta je niet altijd stil bij alle kosten die erbij komen kijken. Een hap daarvan zijn belastingen, zoals de tweede verblijfstaks, en die verschillen van stad tot stad. Leer hier meer over de tweede verblijfstaks Oostende en andere kuststeden.

tweede verblijfstaks oostende, tweede verblijfstaks blankenberge, tweede verblijfstaks zeebrugge

Lees verder…

Wat doe jij met je geld? Alternatieve investeringen zoals vastgoed opzoeken is een slim idee. Zo kan je genieten van een grotere opbrengst en minder risico dan bepaalde traditionele beleggingen. Heb je geen zin in veel poespas? Kies dan voor de veiligheid van vastgoed zonder alles dat erbij komt kijken. Hoe? Door te investeren in hotelvastgoed. En dat doe je zo.

investeren in hotelvastgoed, investeren in hotel Lees verder…

Begin februari ontving de Kamer een verzoek tot wijziging van de wet rond mede-eigendom. De huidige wet dateert van 2010, maar veel veranderde sindsdien. Vooral bij vastgoed aan zee kan het nieuwe voorstel belangrijke implicaties hebben. Ontdek er hier alles van.

mede-eigendom, vastgoed aan zee

Wat is mede-eigendom?

Bij mede-eigendom, zoals het woord zelf zegt, zijn verschillende eigenaars samen verantwoordelijk voor dezelfde eigendom. De huidige wetgeving omtrent mede-eigendom blijkt echter zwaar verouderd voor de huidige maatschappij, wat vaak voor een hoop wrevel zorgt. Vooral wanneer de mede-eigenaars het niet eens worden over het lot van hun gebouw, steken problemen de kop op. Nu is er namelijk weinig transparantie en veel verwarring over bepaalde regels. Daardoor wordt zo’n project tegenwoordig vaker een nachtmerrie dan een droom. Daar wil de werkgroep van Koen Geens verandering in brengen met het nieuwe wetsvoorstel.

 Mede-eigendom en vernieuwing

Het nieuwe wetsvoorstel omtrent mede-eigendom vernieuwt dus helemaal hoe het mede-eigenaarschap zal verlopen. Niet dat er zoveel helemaal verandert, er wordt hoofdzakelijk duidelijkheid geschept in kwesties die nu vaak moeizaam verlopen. Zo moet de nieuwe wet zorgen voor transparantie bij het afsluiten van syndicale contracten en worden dus ook de nodige stemmen voor verandering hervormd. Wanneer onderhandelingen vastlopen, kan er met het nieuwe voorstel ook stukken gemakkelijker een bewindvoerder worden aangeduid.

Toen en nu

 Vooral afbraak, heropbouw en zware renovaties zijn een scherpe doorn in het oog van veel mede-eigenaars van vastgoed aan de kust. Veel van die appartementen zijn namelijk zwaar verouderd. Ze moeten niet enkel gerenoveerd worden om te voldoen aan nieuwe ecologische wetgevingen, maar ook bepaalde bouwreglementeringen zijn niet meer in orde. Zo zijn er veel appartementen aan zee waarbij de balkons te klein zijn, de plafonds te laag en de algehele staat te slecht.

In de huidige wetgeving hebben alle beslissingen omtrent de mede-eigendom een ¾ meerderheid nodig. Bij afbraak en heropbouw is dat zelfs 100% van de stemmen. In de praktijk wil dat zeggen dat 1 van de eigenaars alle upgrades en vernieuwingen van een gebouw kan tegenhouden, ongeacht hoeveel andere eigenaars wel verandering willen. Het nieuwe voorstel zou niet enkel discussies vermijden en nieuwe reglementeringen implementeren, het zou ook de deur openen tot nieuwer en beter vastgoed aan zee.

Vernieuwing alom

Vastgoed aan zee heeft dringend nood aan een nieuw jasje. Daarom is het ook zo belangrijk dat dit wetsvoorstel zo snel mogelijk gestemd wordt. Je kan echter zelf meebouwen aan een nieuwe toekomst voor vastgoed aan zee. Het is namelijk niet altijd nodig om te kiezen voor een mede-eigendom of bestaand gebouw om te investeren in vastgoed aan zee. Je kan gewoon kiezen voor alternatieve vormen van investeren in vastgoed, die stukken minder moeilijkheden met zich meebrengen.

Om de problemen van mede-eigenaarschap te vermijden, maar toch niet helemaal zelf verantwoordelijk te zijn voor je eigendom, kies je beter voor een investering in hotelvastgoed. Daarbij gebeurd alle onderhoud vanuit de uitbater en krijg je gewoon inkomsten.

U kiest ook gemakkelijk voor nieuwbouwprojecten, waarbij je erop kan rekenen dat je vastgoed helemaal voldoet aan alle laatste bouw- en ecologische reglementeringen. Ben je nu al mede-eigenaar van vastgoed aan de kust? Dan kan je je portefeuille nog steeds gemakkelijk uitbreiden met een alternatieve vorm van vastgoed die minder zorg vergt. Benieuwd? Neem dan contact op met de vastgoedexperts van Chateau Residenties voor meer informatie.

Wandelen aan zee en uitwaaien in de zoutige bries: verfrissender kan bijna niet. De Kust stippelde adembenemende routes uit die de benen goed aan het werk zetten. Over de dijk, door de duinen, recht de stad in of langs de oudste monumenten ontdek je de mooiste plekjes van de Belgische Kust. Wij selecteerden onze favorieten uit de enorme lijst, zodat je met Valentijn de mooiste wandelingen kan beleven.

wandelen aan zee

Lees verder…

Het dagelijkse leven kan soms vervelen. Dan weet je dat het tijd is voor een pauze om eens goed te genieten. Zo kan je er dubbel zo snel terug tegenaan. Maar pauzes zijn niet altijd evident. Waar gaan we heen? Hoeveel geld kunnen we eraan uitgeven? Voor hoe lang knijpen we ertussenuit? Daar krijg je nog meer stress van. De oplossing? Investeer in een tweede verblijf voor jou en je familie, en blijf ervan genieten. We zetten de voordelen even op een rij.

2de verblijf, tweede verblijf Lees verder…

De vastgoedzeepbel steekt al jaren af en toe de kop boven water. Met vage berichten en tegenstrijdige meningen kan het moeilijk zijn je eigen conclusies te trekken over hoe verstandig het is vastgoed te kopen. Daarom zetten we de voor- en nadelen van vastgoed kopen voor jou op een rijtje, en tonen we waarom de vastgoedzeepbel een storm in een glas water is.

Vastgoedzeepbel, vastgoed kopen Lees verder…