In de 10 tips om slim te beleggen van onze experts las je al dat locatie een van de belangrijkste aspecten is aan investeren in vastgoed, maar daarmee is de kous nog niet af. Waar ga je op zoek naar mijn belegging? Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende locaties? Hier leer je met Brussel als voorbeeld hoe je de beste locatie kiest voor jouw investering.

  • Bruisend centrum
  • Bloeiende stadsrand
  • Wat bij je past
Foto van kaart van Brussel met pin erin - Chateau Residenties
Lees verder…

Vastgoed of aandelen: het is de eeuwigdurende vraag. Elke portefeuille is namelijk anders, en hoe je die diversifieert hangt helemaal van jou af. Ontdek hier de voor- en nadelen van beide om een onderbouwde keuze te maken voor jouw portefeuille.

Een digitale stad op een computerchip als illustratie bij vastgoed of aandelen - Chateau Residenties
Lees verder…

De voordelen van investeren in vastgoed blijven jaar na jaar, maar niet iedereen kan zich een huis veroorloven. Wil je voor een klein budget toch genieten van de voordelen van vastgoed? Kies dan de voordelen van beleggen in parkings. Ontdek hier antwoorden op 3 van de bedenkingen die we het vaakst horen.

Beleggen in parkings aan hotels zoals deze is heel voordelig - Chateau Residenties
Lees verder…

Je weet vast al waarom vastgoed een goede investering is. Baksteen is betrouwbaar, blijft in waarde toenemen en herstelt goed van fluctueringen van de markt. Maar wat doe je met je nieuwe aanwinst nadat je de investering maakte? Je woning of appartement verhuren na aankoop levert veel op en zorgt ervoor dat je eigendom onderhouden wordt. Ontdek hier hoe je begint met verhuren.

Mensen die appartement verhuren na aankoop voor rendement - Chateau Residenties
Lees verder…

Er rijden alsmaar meer auto’s op de weg, maar het aantal parkeerplaatsen vermindert wel drastisch. Terwijl die auto’s tot 95% van de tijd gewoon stilstaan. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat steeds meer Vlamingen ervoor kiezen om te investeren in parkings. Parkings zijn populair: cijfers tonen aan dat Vlamingen in de eerste helft van 2019 tot 21% meer parkeerplaatsen kochten. Het zal u niet verbazen dat daar goede redenen voor zijn. Hier vind je een overzicht waarom parkings interessanter zijn dan ooit.

Lees verder…

Een investering in een woning in een Vlaamse stad ligt voor sommige beleggers niet erg voor de hand. Recente onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat de prijzen daar, mede door de toenemende nieuwbouw en verstrenging van eisen rond o.a. isolatie, steeds verder stijgen. Dit is bijvoorbeeld het geval in Antwerpen en andere centrumsteden. Maar er zijn altijd andere mogelijkheden. Investeren in vastgoed aan zee, bijvoorbeeld. De vraag die vaak gesteld wordt, is of vastgoed kopen wel een verstandig idee is… In dit artikel bekijken we samen de voor- en nadelen

Lees verder…

De verhuurmarkt trekt aan. De meest recente cijfers laten zien dat de huurprijzen in Vlaanderen tijdens de eerste helft van 2019 opnieuw zijn toegenomen. De gemiddelde, maandelijkse huurprijs voor een woning in Vlaanderen bedroeg van januari tot en met juni dit jaar ongeveer 765 euro.

Het gaat om een stijging van 5,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Deze cijfers zijn afkomstig van het CIB, het grootste Vlaamse beroepsinstituut voor vastgoedmakelaars. De oorzaken van de stijging van de huur? Die leest u hier.

Lees verder…

Ben jij op zoek naar een interessante salesjob binnen de vastgoedsector? Dan ben je bij Chateau Residenties aan het juiste adres, want bij ons maak je een vliegende start. 

Chateau Residenties is gespecialiseerd in vastgoed op toplocaties aan de Belgische Kust. Daarnaast hebben wij als een van de eersten in België ook innovatieve beleggingsproducten in vastgoed ontwikkeld. 

Lees verder…

Oostende, dé stad aan zee, heeft zijn bezoekers veel meer te bieden dan enkele leuke shoppingadresjes. U kunt er overal lekker en gezellig eten en drinken. Dat gaat van een snelle hap tot culinair genieten in een van de vele toprestaurants die Oostende rijk is. Kortom, gastronomie is er in Oostende zeker geen gebrek. Hieronder vindt u een selectie van enkele verrassende plekjes.

Lees verder…

Steeds meer mensen vinden de weg naar onze gezellige badplaatsen. Daar zitten de vele evenementen tijdens de zomer zeker voor iets tussen! Hier vindt u alvast een een kleine selectie van de leukste kustfestivals.

Lees verder…