okt
10

5 must see’s in Zeebrugge

Zeebrugge, de rustieke stad aan de zee, met het grootste strand van België. Benieuwd wat de leukste plekjes zijn in de stad? Hieronder hebben we dé plekjes bij uitstek voor jou geselecteerd.

 

De haven

De haven van Zeebrugge speelt een prominente rol binnen Europa. Hier passeren jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen vrachtwagens. Dagelijks vertrekken er tal van vrachtschepen die de wereld rondgaan. Het grootste schip ter wereld meert er soms zelfs aan!

Gastronomie

De centrale ligging van Zeebrugge zorgt ervoor dat er in de dichte omgeving tal van sterrenrestaurants zijn waar je heerlijk kunt tafelen. Onder meer Philippe Nuyens, Hertog Jan, Bartholomeus en De Karmeliet zijn klinkende namen voor echte Bourgondiërs.

We can dance

Dit festival speelt zich af op het strand in Zeebrugge, de pijlers van dit festival zijn “Music, Food, Fashion & Art”. Dit ecologische festival brengt kwalitatieve muziek in een zomerse vibe. Elk jaar is er een thema, zoals dit jaar ‘space’. Heel het festival wordt ingekleed in hetzelfde thema, waarbij verwacht wordt dat jij dat ook doet natuurlijk!

Jachthaven

Zeebrugge is ook een passagiershaven, met de grootste cruisehaven van Vlaanderen. Jaarlijks zijn er circa 110 aanlopen, met meer dan 7000 passagiers per jaar die de oversteek maken per ferry. Nog nooit naar Engeland geweest? Dan moet je zeker eens passeren!

Duikboot ‘Foxtrot’

Bij Seafront Zeebrugge kun je gaan kijken naar de Russische duikboot Foxtrot, een gevaarte van maar liefst 100 meter lang. In dit museum beleef je hoe de 75 bemanningsleden werkten en leefden. Een buitengewone ervaring.

 

Leave a Reply